keskiviikko 13. elokuuta 2014

6. KesäkurpitsaPasta

Minä se olen kova tyttö syömään pastaa. Tai olin, ennenkuin lopetin jauhojen syömisen. Koska näin tein, piti keksi pastalle muu muoto. Ja näitähän on. Tässä yksi:



KesäkurpitsaPasta & Tuoretomaattikastike
ja jos haluan oikein brassailla, niin kutsun tätä: Pasta Zucchini con Pomodore

ZucchiniPasta
-kesäkurpitsaa
-yrttisuolaa
-kookosjauhoa



Suikaloi kesäkurpitsat. Vähintäänkin puolikas/hlö, mutta kannattaa niitä silpoa reilummin ja käyttää mahdolliset ylijäämät johonkin muuhun ruokalajiin. 

Mandoliini on tässä näppärä apuväline, vaikka olen kyllä joskus pitänyt keskittymisharjoituksia ja tehnyt nuo ohuet suikaleet veitselläkin...





Spaghetin päälle ripotellaan kookosjauhoa: n. 1/2-1 rkl / 1 kesäkurpitsa. Tämä kannattaa tehdä, jotta kesäkurpitsan pinta tulee tahmeammaksi ja soosi tarttuu. On myös enemmän spaghetin näköistä. 

Mikäli "haluaa hämätä yleisöä", voi kesäkurpitsat kuoria perunankuorimaveitsellä, ja tämän jälkeen suikaloida + höpsyttää kookosjauhossa. Näyttävät jo ihan spaghetilta..





Yrttisuolaa mausteeksi, muttei kovin paljoa, sillä kurpitsat alkavat herkästi "itkeä" eli luovuttaa nestettään. Sellaista kosteaa lörtsöä ei ole kiva syödä, vaikkei maku muutukaan. Tällä kertaa laiton myös merilevämaustesekoitetta (Instant Sea Vegetables), joka maistuu aavistuksen merilevälle ja on hitusen pippurinen. Pippuria en tähän laittaisi...



Tuoretomaattikastike
(käytännössä tähän voi laittaa melkein mitä vain ja maustaa mieluisakseen, mutta näin tällä kertaa:)
-1 dl caschewpähkinöitä
-1 dl auringonkukansiemeniä
-5 pikkutomaattia
-1 suippopaprika
-8 aurinkokuivattua tomaattia + n. 1 dl niiden öljyä
-2 selleritankoa
-2 valkosipulin kynttä
-nippu tuoretta basilikaa
-yrttisuolaa sekä merilevämaustesekoitetta (Instant Sea Vegetables)



Kaikki mixeriin ja on minuutissa valmis. Kannattaa maistaa, että on suun mukaista. Mielestäni paras tuoretomaattikastike on samaan aikaan hennosti makeahko, vähän suolainen ja ihan pikkuisen hapokas. 

Mausteita voi lisäillä (lisäsin vielä 1 rkl hunajaa ja 1 tl omenaviinietikkaa) riippuen siitä, minkä makuisia tomaatit kulloinkin ovat. Tomaatit ovat aina eri makuisia!






Pippuria tai chiliä en itse tähän laita, sillä pidän tässä ruokalissa hennon täyteläisestä tomaatin mausta. Mutta "man tager vad man haver" eli pistetään mitä on ja mistä tykätään. Myöskään sipulia en laita raakaruokiin. Röyh. Tässä laitoin pippurisuuden saamiseksi sitä selleriä sekä tuota merilevämaustetta, joka on hieman kirpsakka (sopii muuten myös vegepaellaan -  tulossa...)


Kastikkeen koostumusta voi säätää. Jos pitää tönköstä (like me), niin sellaista tehdään eikä mixata liikaa. Jos taas pitää samettisesta ja notkammasta, mixataan vähän kauemmin ja lisätään tarvittaessa öljyä. Tai jos rasvaa pelkää, niin vettä....  

(Rasvaa voi muuten syödä "aika miehekkäästi, kunhan ei syö sokeria (=huonoja hiilareita) yhtäaikaa. Se on silloin, kun ne "rasvat paukahtaa reisille"...)


Pikaruokaa parhaimmillaan. Tottuneena sitä silpoo spaghetin muutamassa minuutissa ja soosi tulee oikeasti alta minuutissa. On hyvää. On myös täyttävää ja ravitsevaa, koska sisältää pähkinöitä. Yksinkertaista ja terveellistä. Niin terveellistä, että oli ihan pakko ottaa 1... 2... 3... vegetryffeli.

PS: pähkinöitä / siemeniä voi liottaa ensin n. tunnin. Minä tein nyt suoraapäätä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti