maanantai 8. syyskuuta 2014

30 b. Säilötään: Kesäkurpitsapikkelssi

Miten sitä tulikin niin into säilöä. Johtuneeko siitä, että kävin eilen paikkakunnan Maaseutumarkkinoilla katselemassa luomu- ja lähitarjontaa. Siellä oli tarjolla ihanaa kurpitsapikkelssiä. Tuo resepti jäljempänä.

Jääkaapissa ei ollut myskikurpitsaa, joka on kyllä todella hyvää vaikka uunissa paahdettunakin. Kesäkurpitsaa oli, ja päätin tehdä siitä. Monissa (kaikissa?) resepteissä voi asiat vaihtaa toiseen, kunhan tietää mikä on vastaava. Varsinkin leivonnassa.





Kesäkurpitsapikkelssi

Tarvikkeet
-1 suuri kesäkurpitsa
-2 suurta porkkanaa
(laitoin vielä tillinipun jämän, jonka leikkasin "tappiin saakka" eli saksin koko varrenkin pieneksi)
Liemi:
-1 dl omenaviinietikkaa
-1/2 dl öljyä
-1/2 dl hunajaa
-2 valkosipulin kynttä
-1-2 tl suolaa (suola kannattaa maistaa sitten kun liemi kaadettu. Jos kovin makeita porkkanoita, saattaa tuloskin olla kovin makeaa. Suolaa voi ripotella vähän joukkoon vielä ennen purkitusta.)



Valmistus:
Raasta porkkanat ja pilko kesäkurpitsa kuutioiksi. Voi sen raastaakin, jolloin tulee kurkkusalaatin näköinen versio. Pilko tilli pieneksi, jos sitä laitat. Minä leikkaan saksilla suoraan buketista... Sekoita nämä huolella sekaisin. Kuumenna liemi ja kaada seoksen joukkoon. Maista se suola. Purkita. Puhtaat (keitetyt!) purkit, niin säilyy. Koska ei väkiviinaetikkaan säilötty, ei tämä ikuisuuksia kestä, mutta kuukauden pari ehkä kyllä. Laita jääkaappiin ja anna huilata yön yli. Valmis!



Tätä oli tarjolla siellä Maaseutumaarkkinoilla ruiskorpun päällä.
Oli tehty myskikurpitsasta, eli oli iloisen keltavihreää tämäkin. Ja hyvää oli!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti