torstai 20. marraskuuta 2014

55. SuklaaSormet

Näin Lasten Oikeuksien päivänä pitää tuota teiniä vähän lelliä. Tosin on hyvä kyllä ajatella maailman muitakin lapsia, kaikilla ei asiat niin hyvin. Ehkei ole äitiä lellimässä...

Tekaisin teinille vähän namia, mutta terveellisellä twistillä tottakai. Siemeniä mukaan - niitä nyt vaan kannattaisi syödä päivittäin! Kurpitsasta rautaa... C-vitamiinia ja muitakin pitää myös saada nameihinkin mukaan. Argisesti ja kamulle vähän camua. Ja perusosana on kookosta - se on hyvä ja sisältäpäin viilentävä aines. Jospa ne murrosikäfiilikset vähän tuosta... eikä se pahaa tee äidillekään.

Tiestikö muuten, että kookossokerissa on alhainen GI. Mun suosikkini aidon stevian (ei mikään hermesetas-stevia) ohella! Ja löytyy nykään ihan peruskauppojen hyllyiltä...

SuklaaSormet

Tarvikkeet
1 dl kookoslastuja (tai rouhetta)
1 dl kurpitsansiemeniä
8 taatelia
1 mitta Argia
1 tl Camu Camu -jauhetta (voi jättää poiskin)
1 tl aitoa vaniljapuleveria
ripaus suolaa

Päällys
1 dl kaakaovoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä
2 rkl kookossokeria
ripaus suolaa

Valmistus

Mixaa kookoslastut ja kurpitsansiemenet hienoksi. Lisää taatelit ja jatka mixausta. Lisää loput aineet. Kun muuttuu taikinamaiseksi tahnaksi, levitä esim. leivinpaperilla noin puolen sentin paksuiseki levyksi. Koeta muotoilla neliskanttinen. Leikkaa veitsellä varoen sormen kokoisia pitkuloita. Laita pakastimeen hetkeksi kovettumaan. (Jos tulee kovin notkeaa taikinaa, levitä neliöksi, laita ensin pakastimeen hetkeksi ja sitten otat pois ja leikkaat sormiksi, ja takaisin pakastimeen).

Sulata kaakaovoi. Lisää siihen muut ainekset ja sekoittele hetken aikaa kunnolla. Saa todella sekoittaa, jotta ainekset "kiinnittyvät" toisiinsa. Laita hetkeksi kylmään (jääkaappi tai todella pieni aika pakkaseen), jotta vähän jähmenee. Ota sekä sormitikut että päällystahna pakastimesta, ja kasta sormi tai pari kerrallaan päällyssuklaaseen. Haarukka tässä hyvä apuväline. Laita takaisin leivinpaperille ja vielä hetkeksi pakastimen napakoitumaan.

Jähmettymisen jälkeen sormet voi säilyttää jääkaapissa - jos niitä nyt ylipäätään voi säilyttää... On ne sen verran makoisia. Äidinkin mielestä. Ja TERVEELLISIÄ - näitä napotellessa ei tule sokeriTÖÖT...vaan KAZABOM-vitamiinipaukku!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti