keskiviikko 11. helmikuuta 2015

64. Vege"parmesan" Pavut

...ja saattoi joukkoon upota muutama broccolin jämäpalakin. Helppoa ja ah, miten hyvää. Kannattaa kokeilla muun lisukkeena (kuten vihreät pavut yleensä ovat) tai kuten minä söin: lounaana sellaisenaan. On nimittäin energiapommi ja täyttävä. Rasvaa ei tarvitse pelätä, jos ei liioitellakaan =  aivot tykkää. Sokeria kannattaa pelätä = Aivot ei tykkää (jopa tulehtuu).

Vege"parmesan" Pavut




Tarvikkeet
- pussi vihreitä papuja (jos käyttää tuoreita, pidempi keittoaika, mä pistin pakasteesta)
-hyvälaatuista oliiviöljyä
(- 1/2 rkl seesamiöljyä)
"Parmesaani":
- 1-2 dl cashewpähkinöitä
- 2-4 rkl ravintohiivaa
-hyvälaatuista yrttisuolaa (pistin Vogelin herbamarea)

Valmistus:

Keitä papuja ja broccolia, jos sitäkin pistät, melkein kypsiksi. Ei aivan lörtöiksi, sillä ne paistetaan vielä. Valuta.

Pistä pähkinät sekä ravintohiiva mixeriin ja mixaa rakeiseksi. (Voi ehkä koettaa veitsellä / morttelissakin, jollei mixeriä). Lisää yrttisuolaa, ja maista, että sopivan oloista.

Pistä oliiviöljyä paistinpannulle ja anna lämmetä. Valutetut pavut pannulle ja paista pikku hetki (ei ruskeiksi). Lisää vegeparmesaani ja anna lämmetä. Liruttele lopussa hieman seesamiöljyä päälle. Maista, että sopiva suola. Valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti